Ето колеги сега ще си позволя да отворя още една скоба и да подчертая само предимствата на Алфата ,понеже в други теми съм писал за недостатъците ,ма там почвате да ме храните яко и по добре да не пиша за тях.Едно от големите предимства за мене е салона интериора дизаина и дори качеството на материалите.На 530 от новата линия вече го няма типичното извито красиво и удобно табло на БМВ а е поставено право ,грозно ,и неудобно табло което е правено с теслата и ако аз взема теслата сигурно ще го докарам по добре,после няма уреди няма стрелкички няма нищо,един алуминиев кран до ръчната и краи.Седалките на Бмв то са много твърди и по грозно скроени от на алфата.Дръжките за отваряне на вратите от вътре са същата форма като на Жигула само малко по широки.И кожата на седалките се износва и захабява много повече от на алфата.Бмв то на 300 000 километра изглеждаше като че е на 1 милион а Алфата е на 300 000 и изглежда че е на 100 000 Аз не крия ,че съм голям фен на Баварците и много ме кефят ,ма с този интериор направо ме хвърлиха в оркестъра.После има една думичка кадето ме плаши много ,а именно ТРОНИК,там кадето я има не чакаите нищо добро.Серво троник Бмв има една кутиика в краката на втория човек под мокета като изгоря се видях в прилключение Първо струва цифра пари ,после трее да е задължително нова понеже колата не я познава ако е втора ръка и ти остава или да се дупиш в БМВ или при злите гении с компютрите,а и те парите за нищо ги нямат ,и не минаваш никога метър.Сега на 159 ката като завивам и издава звуци като че ли умира котка в нея и веднага се приготвих за страшни проблеми ,ма тука ме зарадваха много ,че няма троник и трее една реика рециклирана заедно със всичко струва 250 или 300 евро с 2 години гаранция и 2 ра ръка се намира за около150 евро държи се на магарато с болтове и всеки пропаднал маистор може да я смени срещу дребни кинти.Ако се сетя и нещо друго ще допълня поста.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подробности около разни ремонти на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение- смяна на горивен филтър 24лв с отстъпкаsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеКаква е тази смяна, че ми стана интересно?Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеИ на мен,ама не смеех да се обадя,то най-евтиния филтър с отстъпката е по скъп бреАма то ако е с филтъра е още по-странно
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеАз разбрах само смяната и то с отстъпка и ми се стори страшноАма то ако е с филтъра е още по-странно
155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеМомчето в подписа има и 156 ца сигурно говори за нея ,на 159 ката 2.4 е златен ма сега ги има вече по тънко.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеТой филтъра е като на 1,9155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Значи най-евтиният горивен филтър за 159 е 25-6лв на Шампион и той си излиза по каталог, не е някаква заменка, пригажданка и т.н. След това има разни Хофер-Мофер не знам какви си около 40-50лв, Cleen на около 60лв, Filtron на 92лв и другите са над 100 вкл оригиналния, който се слага в колата на UFI. Аз си сложих на Шампион, карах няколко месеца обаче сутрин понякога помпата издава някакви странни звуци като дам на контакт, днес го свалих и сложих Filtron ей така за спорта и след няколко дни ще мога да ви кажа със сигурност дали е от филтъра или така си жужа сутрин по принцип
пп Сега я дадох на контакт, че ми е подръка и не е палена няколко часа - същата работа. Значи не е от Шампиона, може да слагате смело тънканака.Last edited by code; d.m.y г., 17:27.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеЗначи най-евтиният горивен филтър за 159 е 25-6лв на Шампион и той си излиза по каталог, не е някаква заменка, пригажданка и т.н. След това има разни Хофер-Мофер не знам какви си около 40-50лв, Cleen на около 60лв, Filtron на 92лв и другите са над 100 вкл оригиналния, който се слага в колата на UFI. Аз си сложих на Шампион, карах няколко месеца обаче сутрин понякога помпата издава някакви странни звуци като дам на контакт, днес го свалих и сложих Filtron ей така за спорта и след няколко дена ще мога да ви кажа със сигурност дали е от филтъра или така си жужа сутрин по принцип155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Допълних си поста по-горе - нищо му няма на Шампиона. Сега като се замисля май така си жужа на първо палене откакто я взех, просто като сложих много евтин филтър взех да се ослушвам като глухо прасе в царевица .. както и да е няма общо с филтрите. Сега си седнах на д-то като си купих един скъпШампиона си го запазих щото предположих, че може така да стане - ей така да стои.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеДопълних си поста по-горе - нищо му няма на Шампиона. Сега като се замисля май така си жужа на първо палене откакто я взех, просто като сложих много евтин филтър взех да се ослушвам като глухо прасе в царевица .. както и да е няма общо с филтрите. Сега си седнах на д-то като си купих един скъпШампиона си го запазих щото предположих, че може така да стане - ей така да стои.
155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
помпата и аз си я чувам от нова - просто е такъв тип шум, който се чува само на контакт - много е тихо и недоловимо - в движение само при вдигната задна седалка може да се чуе
оборудваха ме с ТРВ накладки(благодарско!), но скоро ще трябва да ме оборудват и с нова лагер-главина за отпред вдясноsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеКаква е тази смяна, че ми стана интересно?
Просто вече имам връзка с една фирма ауто +, и ми дават части на доставни цени, които мн често по тяхни думи са с над 50% надценка, особено на оригинални части.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеClean e филтъра, просто ми попадна на доставна цена, смяната от мен, не е сложно.
Просто вече имам връзка с една фирма ауто +, и ми дават части на доставни цени, които мн често по тяхни думи са с над 50% надценка, особено на оригинални части.Каква е тая доставна цена, аз ги имам качени всички вносители на компютъра и в сайта им стои цена на Cleen DNW1999 - 99лв,
в АХМ е 59лв. Ауто+ по принцип продават малко скъпо 45лв им е китайския филтър. Ще ме накараш да въртя телефона утре сутрин.
sigpic
Comment
Comment